Hækleopskrifter

Her er alle de hækleopskrifter jeg linker til på min hjemmeside. For at finde specifikke opskrifter, kig ude i højre side under “Hækleopskrifter”.


Legoklods

Vi var til fødselsdag i går. Min svigerfar havde inviteret os ud at spise på Flammen i Aalborg, sammen med min kærestes storebror og hans kæreste. Det var helt enormt hyggeligt. Jeg har sådan en dejlig familie!

Min svigerfar er lidt svær at finde gaver til, da han har alt – og lige er gået på kur. Så slik og kage var heller en idé.
Det endte ud med en billet til Legoland og en stor hæklet legoklods, da han elsker lego.

Jeg trævlede nettet igennem efter en opskrift, men kunne ikke finde en, jeg havde lyst til at bruge – så jeg lavede da en selv! Min kæreste hjalp mig med dimensionerne, så den ligner en ægte legoklods, og så var det bare med at gå i gang med at hækle.
Det viste sig, at jeg lige havde fået den lavet liiidt for stor, så var i panik, da garnet løb ud. Kastede mig over noget andet, der næsten var helt magen til i farve og det kan nu ikke ses, at det ikke er det samme.
Jeg er ret stolt af resultatet :D Og den bragte vist lykke ved modtageren!

2015-03-12 14.06.35

2015-03-12 14.06.43

Posted in Egne hækleopskrifter, Færdige projekter | Leave a comment

Hvalen Oscar

Jeg er gået i stå med at hækle dyr, men efter at have set en del dokumentarer fra BBC om verden og dens dyr (hvor hvaler var en stor del af de programmer), fik jeg lyst til at hækle en hval.

Hvaler er nogle fantastiske dyr. De lever i havet, som er den største ødemark i verden.
Vidste du, at man ikke ved, hvor blåhvaler føder deres unger, selvom de er det største dyr, der nogensinde har levet (dinosaurer inklusiv), faktisk ved man ikke rigtigt noget om dem, før man tilfældigvis støder på dem.
At delfiner og spækhuggere er nogle af de mest intelligente dyr i verden?
Og at blåhvaler og andre af de største hvaler lever af krill (lyskrebs) som bliver omkring 1-2 cm i længden?

Verden er et forunderligt sted!

2015-02-28 22.43.08

2015-02-28 22.42.41

Clipboard01

Opskriften på hvalen finder du her: http://www.ravelry.com/patterns/library/m-richard-the-whale
Man skal vist melde sig til deres nyhedsbrev, for at få opskriften, men det kan man hurtigt melde sig ud af igen, ved at trykke på et link nederst i første mail.
Jeg valgte ikke at hækle i det ene maskeled, da jeg hader det :b Så han blev pæn og fast. Kan bedre lide den originale hval, men synes nu også, at Oscar blev okay.

Posted in Alle hækleopskrifter, Andres hækleopskrifter, Færdige projekter | Leave a comment

Juletræer

Juletræ

Jeg skal til at lave mine egne julekort – og hvorfor ikke hækle noget af pynten på dem! Continue reading

Posted in Alle hækleopskrifter, Andres hækleopskrifter, Egne hækleopskrifter, Færdige projekter | Leave a comment

En bette hippie-hest

hest1.2

SÅ LYKKEDES DET!
Continue reading

Posted in Alle hækleopskrifter, Andres hækleopskrifter, Færdige projekter | 2 Comments

Strik og kabelhækling.

Jeg startede på et halstørklæde sidste år. Med en tråd Bumbo akryl og en tråd Fabel strømpegarn på en pind 4. Wauw et arbejde. Kunne højt sidde og sige “Én ret, én vrang” og føle mig som en gammel dame ;)
Gav op og lod det ligge hen over sommeren, men tog det så op igen her i efteråret og blev færdig får en måneds tid siden. Det nåede at blive 170 cm langt! Og kan nå tre gange rundt om halsen på mig – det er syet sammen i enderne.. synes det er smart og meget pænere end bare et langt halstørklæde!
Continue reading

Posted in Alle hækleopskrifter, Andres hækleopskrifter, Færdige projekter | Leave a comment

Babyelefant

Jeg har haft en lille håndarbejdspause, men nu gløder hæklenålen igen! Denne gang er det en lille babyelefant, der er hoppet af nålen :) Opskriften finder du her: http://www.lookatwhatimade.net/crochet/meimei-free-baby-elephant-crochet-pattern/
Jeg har lavet lidt ændringer på min med benene og kroppens længde, da jeg hellere ville sy dem på, så de blev runde i stedet for “slaskeben”. Det er ikke den sidste elefant der bliver lavet!

2013-09-25 02.12.49

2013-09-25 02.13.02

2013-09-25 02.13.18

Posted in Alle hækleopskrifter, Andres hækleopskrifter, Færdige projekter | 1 Comment

The Ageing Young Rebel Penguin

Pingvin3

Jeg deler mine billeder af mine ting lidt rundt omkring. Her for et par uger siden, var der en bruger på Black Market, en side for alternative eksistenser, der skrev og spurgte, om jeg ikke kunne lave en stor pingvin til hende. Jo jo, så i mellem alle mine bivirkninger fra udtrapningen af mine tossepiller, vores tur til Sjælland (som jeg nok skal skrive lidt om i et andet indlæg) og alt det andet der sker, har jeg fået hæklet en pingvin. Den er hæklet i Alaska på en nål 5 og er, som et af billederne viser, på størrelse med en halvlitersflaske. Continue reading

Posted in Alle hækleopskrifter, Andres hækleopskrifter, Færdige projekter | 1 Comment

Lortebamsen

Jep, jeg har lavet en lortebamse. Og så tænker du nok – hvad er en lortebamse?
Det er en bamse med en lort på hovedet. Og hvorfor har jeg så lavet sådan en?
Jo det har jeg, fordi svigermor åbenbart har en intern joke med min svigerindes kæreste.

Man ved hvor langt ude man er, når man sætter sig til at søge “crochet poo” på google.. En fuldkommen tabt sag ;) Continue reading

Posted in Alle hækleopskrifter, Andres hækleopskrifter, Egne hækleopskrifter | 1 Comment

The Boxy Skirt Bunny

Jeg har alt for mange ting i gang på samme tid, så nu hedder den oprydning i hækleprojekter :)
Menmen, sidste weekend var vi hjemme og besøge min kærestes familie og jeg kunne jo ikke tage af sted uden projekt. Et hurtigt let projekt. Jeg kiggede min tykke mappe igennem efter opskrifter og besluttede mig for at lave små søde kaniner med nederdele. Min svigerinde fik den, jeg nåede at blive færdig med og blev næsten færdig med den næste.. og så fik den lige lov til at ligge i en uge, da jeg har holdt pause fra hæklingen (gisp! Det kan lade sig gøre. Med “tak” til antidepressiv medicin). Nu har jeg fået det sidste lavet og så må jeg hellere dele de søde små firkantede kaniner med nederdele.

(Billede af den jeg lavede i Nordjylland, taget med mit knapt så gode mobil-kamera)
Kanin1

Og så lige et godt billede af den anden kanin :)
Kanin2

Opskriften kan du finde på engelsk her:
http://www.ravelry.com/patterns/library/the-boxy-skirt-bunny
Husk: Jeg oversætter gerne til dansk, hvis jeg får lov af designeren :)

Posted in Alle hækleopskrifter, Andres hækleopskrifter, Færdige projekter | Leave a comment

Biler og baby-dino

Det har været nogle stressende uger, så har haft brug for at lave ikke-stressende ting. Jeg er begyndt at lave lapper til en af de der dyr fra Heidi Bears (du må vente og se hvilket), der er så populære.
Og så har jeg lavet biler! Opskriften lå på min Facebook-væg, da jeg følger nogle profiler, der dagligt deler opskrifter. De var så søde, at jeg ikke kunne lade være med at lave en.. og to.. og tre.. Er oppe på fire og der kommer måske et par stykker mere, hvis jeg har “dæk” nok – bruger knapper fra min store pose, jeg købte i Panduro med 500 knapper til 80 kr. Skal lige se, hvor mange der er tilbage. Min kæreste er vild med bilerne, de har været på eventyr ;) Nogle gange er det svært at vide, om han er 25 (26 om 24 dage) eller om han er 6 år gammel..
Continue reading

Posted in Alle hækleopskrifter, Andres hækleopskrifter, Færdige projekter | 2 Comments